Cetusan Revolusi

Network Business. Bless in disguise.

Posted on: November 6, 2010

 

Kita selalu dengar KAWAN mkn KAWAN,dlm bisnes dalam kerjaya.

Selalu tak labu dengar KAWAN tolong KAWAN. Haaaa..itulah blessing in disguise dalam Network Business.

Labi nak share pasal pesanan daripada Rich Dad kepada Robert. Kiyosaki.

Rupanya selama ini, Labi pegi sekolah, masuk universiti, Labi hanya diajar untuk bekerja dengan Pemilik syarikat dan supaya takut tak dapat kerja dan tak dapat pendapatan yang mewah.

Kalau labu dan rakan-rakan Labi perasan, dekat sekolah cikgu akan cakap, belajar rajin dah besar jadi orang berguna, kerja kat tempat bagus2 dan dapat gaji pon bagus. Ini sistem satu dunia pakai, iaitu sistem untuk menakut-nakutkan pelajar supaya belajar dan jadi KULI. hehe..kasar sikit bahasa ini. (Bagi unsur metafora sikit)

Tetapi kita tak pernah di AJAR UNTUK BELAJAR BUAT KESALAHAN. Inilah yang di ajar oleh pemilik-pemilik syarikat yang kaya raya, mcm Bill Gates, Steve Jobs, Thomas Edison.

Untuk tentukan kita KULI atau ORANG YANG SUKA BELAJAR..ialah cara kita belajar. Kita belajar dgn KULI atau kita belajar dengan orang kaya yang suka belajar dan buat kesalahan dan baiki kesalahan.

KULI pula belajar dengan KULI..dan selalunya KULI Atasan akan pecat kita bila kita buat salah..betul tak??

Rich Dad cakap, network business antara bisnes yang adil dan beri peluang yang sama-rata pada semua manusia (Itulah yang diperjuangkan oleh Sosialis)

Sebab..network business memang ada sifat kemanusiaan dan bukan kekejaman mcm PPA rating..yang M3 dan 4 rating pergi berambus. Network business yang ajar cara-cara nak bisnes tak kisahlah kalau orang tu GAGAL..network business akan sentiasa menaikkan orang di bawahnya.

Jadi cukuplah hari ini..Labi akan cerita lanjut lagi.

Revolusi Malaysia

Labi🙂

2 Responses to "Network Business. Bless in disguise."

Sopek, PPA tu ape? macam pernah dengar je waktu praktikal di bintulu dulu…

PPA tu personal performance achievement. Ada rating 1,2,3,M3, 4..4 tuh paling teruk…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Author/Pengarang

Iklan @ CR

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 14 other followers

Iklan @ CR

RSS iluvislam.com website (recommended)

  • An error has occurred; the feed is probably down. Try again later.

Mari Bersedekah

SVision Studio

Mercumaya: Web Hosting

Categories

Top Clicks

  • None

TQ Come Again

  • 9,340 hits

Tweet!

Error: Twitter did not respond. Please wait a few minutes and refresh this page.

Flickr Photos

Ceannabeinne

Cuckoo, Cuckoo

All the Small Mistakes

More Photos
%d bloggers like this: