Cetusan Revolusi

Love what you do, Do what you love. Dua-dua pun bagus :)

Posted on: November 11, 2010

Labi nak cerita sikit hari ini.

Dulu masa Labi buat company cleaning, Labi memang seronok sangat dapat belajar buat bisnes secara ‘hands on’. Banyak ilmu dapat ditimba dan belajar. Hehe..ingat perigi je ada timba..ilmu pun bole ditimba.🙂

Namun, dalam buat bisnes ini, kita mesti tak charge 100%. Labi gajikan orang sebab ada banyak outlet ‘Country Road’ perlu di jaga dan outlet-outlet yang lain. Bila diingatkan memang seronok buat bisnes ni. Nak-nak kalau orang hargai dengan apa yang kita buat.

Sekarang ini,Labi kerja full time di sebuah syarikat di Kuala Lumpur, sebagai seorang ahli fizik batu. (walaupun dulu belajar Kejuruteraan Petroliam) ..fizik batu ini adalah kaitannya dengan petroliam.

Labi memang suka bisnes dan Labi juga sukakan buat kerja-kerja fizik batu ini.Pelik jugak dengar fizik batu ni.Nak lagi sedap ‘PETROPHYSICS’ la.🙂

Di sebabkan Labi kerja full time jadi peluang untuk Labi buat bisnes (secara full time) mmg tak dapat la. Labi tercari-cari, sbb mmg Labi suka buat bisnes.

Suatu hari itu, Labi terbaca pada update status fb kawan labi. Kawan labi ni buat bisnes..dalam hati,Labi berkata-kata. Nak tak nak sebab suka buat bisnes Labi pun terus ajak kawan untuk jumpa. Mula-mula Labi tak percaya, tapi Labi dengan positif nya buat bisnes tu.

Labi fikir kalau nak buat bisnes mcm dulu (secara full time) mmg tak boleh. Jadi Labi buat keputusan buat bisnes secara part time. Labi just nak share dengan rakan-rakan yang pasif income yang dapat secara part time bolehla kita buat saving atau duit muka nak beli rumah ke..or nak beli kete ke. Di samping active income yang kita dapat setiap hari kita keje daripada 8am-5pm.

Labi seronok kalau kawan-kawan labi juga berjaya dan bahagia. Moga kita sihat, punyai masa untuk beribadat padaNya yang maha Esa dan juga dapat berbakti kepada Ibu dan Bapa. InshaAllah.

Revolusi Malaysia,

Labi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Author/Pengarang

Iklan @ CR

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 14 other followers

Iklan @ CR

RSS iluvislam.com website (recommended)

  • An error has occurred; the feed is probably down. Try again later.

Mari Bersedekah

SVision Studio

Mercumaya: Web Hosting

Categories

Top Clicks

  • None

TQ Come Again

  • 9,340 hits

Tweet!

Error: Twitter did not respond. Please wait a few minutes and refresh this page.

Flickr Photos

Ceannabeinne

Cuckoo, Cuckoo

All the Small Mistakes

More Photos
%d bloggers like this: