Cetusan Revolusi

Ho Chin Minh City , Van Cu style.

Posted on: February 13, 2011

Sudah seminggu Labi di HCMC.  Boleh kata sesuatu persekitaran yang baru untuk Labi. Mula-mula Labi sampai, Labi naik ‘Pajero’. Pajero ini as known as ‘Airport Taxi’. Memang Cha Alif Ro..(Charo lah).

‘Charo’ ini bahasa Labi dengan Labu moden nak cakap macam gempaklah. Wakaka.

Apa-apa pun, memang kerja kat sini mmg tahap banyakla sebenarnya. Ini belum lagi kerja-kerja analisis lagi. Okay memanglah kalau cerita pasal kerja memang tak akan habis.

Yang menarik kat sini, orang-orang kat sini bawa kereta slow saja. Bukannya apa, sebab kene berhati-hati tak boleh langgar motor yang banyak ‘gila’ kat sini. Motor pun tak bolehlah sangat nak merempit kan. Sebab kalau rempit nanti kang traffic jam pulak kat tengah-tengah bandar ini.

Paling ‘best’ kat sini tak ada ‘sign board’. Memang cakap kat taxi , pemandu itu memang akan bawa ke tempat yang mahu di tuju. Cakaplah apa nama jalan, memang dia akan bawa. Tapi kene pastikan anda pun tahu mana nak tuju. Terima kasih pada geng2 operation geologist (Syabil, Aizad, Hafiz) yang bantu tulis nama ofis kita kat Nga Van Cu tu. Kalau tak memang sesatlah Labi. Wakaka.

Sini makanan halal tak lah susah nak dapat. Cuma setiap kali nak pegi makan kenelah naik ‘taxi’ kan. Boleh tahanlah kalau pegi-balik ofis tu adalah dalam 100,000 Vietnam Dong.

Baru sahaja seminggu Labi kat sini, banyak benda belum ‘discover’ lagi. Okay-okay nanti-nanti Labi sambung.

Selamat Berhujung Minggu.

Labi di HCMC.

Ads:Learn Photoshop Now (In just 2 hours)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Author/Pengarang

Iklan @ CR

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 14 other followers

Iklan @ CR

RSS iluvislam.com website (recommended)

  • An error has occurred; the feed is probably down. Try again later.

Mari Bersedekah

SVision Studio

Mercumaya: Web Hosting

Categories

Top Clicks

  • None

TQ Come Again

  • 9,340 hits

Tweet!

Error: Twitter did not respond. Please wait a few minutes and refresh this page.

Flickr Photos

Ceannabeinne

Cuckoo, Cuckoo

All the Small Mistakes

More Photos
%d bloggers like this: