Cetusan Revolusi

CR sedih kerana Rakyat Malaysia ini bertambah susah dan tiada keberkatan masa

Posted on: February 25, 2012

  • Setelah dua bulan kembali ke Malaysia. Memang sangat seronok di hati sebab Malaysia ini tanah tumpahnya darahku.
  • Namun demikian setelah dilihat keadaan Malaysia ini, sudah terlalu teruk.
  • Dulu keluar rumah dari Bangi boleh kuar pukul 7 am, tapi highway PLUS Sg. besi dah JAM. Dekat MEX dulu paling awal boleh sampai 7.45 AM dekat parking. Tapi sekarang 8.05 AM baru sampai parking. (Aiseyman..trafic jam memang sangat TERUK)
  • Fikir juga untuk cari rumah di Area KL, tuan-tuan/puan-puan/cik-cik nak tahu? sekarang ini kalau nak beli rumah baru HARGA dah melonjak naik kalau 2 tahun lepas bolehla dapat dalam RM200K, sekarang mesti sekurang-sekurangnya RM350K.
  • Rumah bantuan PRIMA yang kerajaan nak bagi pun harganye dah RM150K tapi mesti gaji bawah RM3000.00. Kalau macam tu berapa je tinggal duit gaji orang bawah RM3000.00. Harga melambung naik.
  • Ada juga kawan-kawan yang hendak beli rumah di lokasi strategi dan baik punya tapi harga terlalu menyempitkan kewangan. Kene ada downpayment beribu-ribu ringgit (RM 20K ke atas). Siapa yang mampu beli? Siapa yang pemaju mahu jual? Pemaju hanya mahu kaya raya untung untuk diri sendiri.
  • Cukup sedih dengan keadaan di Malaysia begini. Masa banyak dihabiskan di stesen-stesen LRT (peak time Masha-Allah), di jalan-raya yang sentiasa sibuk, di highway-highway yang penuh dengan mesin2 touch&go, Smart Tag dan kaunter-kaunter TOL.
  • Kita perlu bangun dan ubah ini sistem yang semakin lama semakin teruk. Anak muda mesti bangkit dan tegakkan perkara yang baik untuk rakyat.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Author/Pengarang

Iklan @ CR

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 14 other followers

Iklan @ CR

RSS iluvislam.com website (recommended)

  • An error has occurred; the feed is probably down. Try again later.

Mari Bersedekah

SVision Studio

Mercumaya: Web Hosting

Categories

Top Clicks

  • None

TQ Come Again

  • 9,340 hits

Tweet!

Error: Twitter did not respond. Please wait a few minutes and refresh this page.

Flickr Photos

Ceannabeinne

Cuckoo, Cuckoo

All the Small Mistakes

More Photos
%d bloggers like this: